Mažiar z prírodného kameňa alebo keramiky sa vracia do kuchyne. V starých kuchyniach ho používali naše staré mamy. Patril k alchýmii dochucovania domácich jedál.
Mažiar z prírodného kameňa - navigácia v článku

Mnohí si kupujú mažiar na dekoráciu, pretože sa im v kuchyni páči. Tí, ktorí ho nemajú iba na parádu, v ňom drvia korenie a bylinky.
„Používam mažiar na drvenie čierneho korenia, jalovca, cesnaku či kmínu, ktoré pridávam do pokrmov. Čerstvo rozdrvené korenie skutočne prevonia pokrm a dodá mu lešpiu chuť, ako keď ochucujem pomletým z výroby. Do mažiara sa pýtajú aj čerstvé bylinky ako mäta prieporná do džúsu, na puding alebo do citrónovej vody,“ hovorí dizajnérka Katarína Olexová.
Mažiar z prírodného kameňa sa umýva ručne
V mažiaroch sa vyrába pesto na cestoviny, zemiaky a mäso. Jeho základom je cesnak, petržlenová vňať, oriešky, bazalka a napokon sa pridá parmezán.
Pôvodný mažiar je žulový, ťažký. Väčšina mažiarov sa umýva iba ručne. Výnimkou je značka Emile Henry, ktorá má tĺčik z dreva s keramickou hlavou. Je vyrobený špeciálnou technológiou, ktorá znesie teploty aj v úmýčke riadu.
Čítajte aj: Mlynčeky na kávu pomelú aj ľanové semiačka
Článok je zaradený do kategórie: Mlynčeky, soľničky, koreničky a mažiare
Mohlo by vás zaujímať
-
Mlynčeky na kávu pomelú aj ľanové semiačka
-
Mlynčeky - na mäso, zeleninu, ovocie, kávu i korenie
-
Koreničky vám urobia poriadok v kuchyni
-
Misy a odmerky do kuchyne - pomôžu pri pečení
-
Servírovacia tácka z dreva má krásne prírodné kresby
-
Podnos do postele na rannú voňavú kávu
-
Poháre na vodu a nealko - doprajte si letné osvieženie
-
Karafa na vodu i víno vylepšuje chuť nápoja
-
Termopohár na kávu - zážitok z levitovania nápoja
-
Medené doplnky sú neopozerané, osviežia interiér