Chýba vám v kuchyni zapekacia misa? Keď sa rozhodnete si ju kúpiť, vyberajte z vysoko kvalitnej keramiky alebo borokremičitého skla. Oba materiály sú vyhľadávané. Zapekacia misa je aj krásny dar, ktorým potešíte každú gazdinku.
Zapekacia misa - navigácia v článku

Keď máte radi bielu keramiku, vyberte si keramickú misu. Jej výhodou je, že rovnomerne absorbuje teplo, potom ho postupne uvoľňuje, čím sa pokrmy dobre prepečú.
Máte radi transparentné sklo? Ak áno, siahnite po mise z borokremičitanového varného skla. Tento materiál je odolný nielen voči vysokým teplotám, ale aj voči mechanickému poškodeniu. Navyše je aj hygienicky neškodný. Nezabudnime spomenúť aj ľahkú údržbu – či ho už čistíte manuálne alebo v umývačke riadu.
Zapekacia misa aj na francúzske zemiaky
Aké jedlo sa najčastejšie pripravuje v zapekacej miske? Určite sú to francúzske zemiaky. Hovoríme im aj skladané, pretože zemiaky spájajú vrstvy ďalších surovín, napríklad vajíčok, syra, uhorky alebo šunky. Po miske siaha gazdinka, keď ide piecť zeleninu, povedzme karfiol. Misy sú vhodné aj na pečenie hovädzieho i bravčového mäsa, kačíc či kureniec. Francúzi vedia v miskách upiecť niečo špeciálnejšie – slaný franúzsky koláč quiche.
Čítajte aj: Termopoháre prinášajú pôžitok z lahodnej kávy
Článok je zaradený do kategórie: Misy a misky
Mohlo by vás zaujímať
-
Misy a odmerky do kuchyne - pomôžu pri pečení
-
Servírovacie misky a tácky - užite si aj krásu jedla
-
Misky na polievku - a máte zážitok z jedla
-
Servírovacia tácka z dreva má krásne prírodné kresby
-
Podnos do postele na rannú voňavú kávu
-
Mažiar z prírodného kameňa patrí k alchýmii chutí
-
Poháre na vodu a nealko - doprajte si letné osvieženie
-
Karafa na vodu i víno vylepšuje chuť nápoja
-
Termopohár na kávu - zážitok z levitovania nápoja
-
Medené doplnky sú neopozerané, osviežia interiér